UNIVERSITY OF ADELAIDE

Client: The University of Adelaide

Location: University of Adelaide, South Australia

Completion Date: 2007

Construction budget: $2,100,000

Size: 5160m2

Photography: Ben Wrigley and Andy Rasheed

Awards

2007 - AILA (SA) Commendation for Design in Landscape Architecture

images Map

Project Title: University of Adelaide

Taylor Cullity Lethlean continues the standard of the North Terrace precinct by seamlessly merging the University of Adelaide North Terrace Frontage.

The formal and open plan integrates building forecourts and transforms what was once a vehicular thoroughfare to a pedestrian dominated environment, including a Chancellor’s Garden with its finely detailed furniture and planting. The material palette is restrained with simple variations reflecting individual building entries and spaces.

The project embraces difficult and varied site levels to accommodate significant existing trees and to integrate planting, paving and ramps to provide access to heritage buildings as well as negotiating a complex array of underground services.

“Overall the project fulfills expectations especially the Chancellor’s Garden with its finely detailed furniture and adventurous planting. “

Jury Citation. AILA (SA) 2007 Commendation for Design in Landscape Architecture

UNIVERSITY OF ADELAIDE

images Map

Project Title: University of Adelaide

Taylor Cullity Lethlean continues the standard of the North Terrace precinct by seamlessly merging the University of Adelaide North Terrace Frontage.

The formal and open plan integrates building forecourts and transforms what was once a vehicular thoroughfare to a pedestrian dominated environment, including a Chancellor’s Garden with its finely detailed furniture and planting. The material palette is restrained with simple variations reflecting individual building entries and spaces.

The project embraces difficult and varied site levels to accommodate significant existing trees and to integrate planting, paving and ramps to provide access to heritage buildings as well as negotiating a complex array of underground services.

“Overall the project fulfills expectations especially the Chancellor’s Garden with its finely detailed furniture and adventurous planting. “

Jury Citation. AILA (SA) 2007 Commendation for Design in Landscape Architecture

Client: The University of Adelaide

Location: University of Adelaide, South Australia

Completion Date: 2007

Construction budget: $2,100,000

Size: 5160m2

Photography: Ben Wrigley and Andy Rasheed

Awards

2007 - AILA (SA) Commendation for Design in Landscape Architecture