BOX HILL COMMUNITY ARTS CENTRE

Client: City of Box Hill

Collaboration: Gregory Burgess Architects and Maggie Fooke

Location: Box Hill, Victoria

Completion Date: 1991

Construction budget: $120,000

Size: 3000m2

Photography: Kate Cullity

Awards

1998 - AILA National Award, Building Settings category

1996 - AILA National Project Award,  Design Category

1991 - Charles Joseph La Trobe Award, Design for Living, Box Hill Community Arts Centre (in association with Gregory Burgess Architects)

1991 - RAIA (Vic) Chapter Award in Institutional Building Category

1991 - Finalist in Sir Zelman Cohen National Architecture Award

images Map

Project Title: BOX HILL COMMUNITY ARTS CENTRE

Box Hill Community Arts Centre is the first purpose built community arts centre in Australia and is recognised internationally for its community based design process, the collaborative process between designers, artists and the arts community and the quality of the built environment. 

The close collaborative working relationship with Architect Gregory Burgess and artist Maggie Fooke is reflected in the free-flowing exuberant design which integrates internal and external spaces both visually and spatially.  A rich palette of materials, textures and colours permeates the architecture, landscape and artworks resulting in an environment with a crafted character rarely seen in public developments.

'A wonderfully original and well executed project which combines community art with very careful detailing of paving, plant materials and site elements."

Jury Citation.  AILA National Award 1998 for Design - Building Settings.

BOX HILL COMMUNITY ARTS CENTRE

images Map

Project Title: BOX HILL COMMUNITY ARTS CENTRE

Box Hill Community Arts Centre is the first purpose built community arts centre in Australia and is recognised internationally for its community based design process, the collaborative process between designers, artists and the arts community and the quality of the built environment. 

The close collaborative working relationship with Architect Gregory Burgess and artist Maggie Fooke is reflected in the free-flowing exuberant design which integrates internal and external spaces both visually and spatially.  A rich palette of materials, textures and colours permeates the architecture, landscape and artworks resulting in an environment with a crafted character rarely seen in public developments.

'A wonderfully original and well executed project which combines community art with very careful detailing of paving, plant materials and site elements."

Jury Citation.  AILA National Award 1998 for Design - Building Settings.

Client: City of Box Hill

Collaboration: Gregory Burgess Architects and Maggie Fooke

Location: Box Hill, Victoria

Completion Date: 1991

Construction budget: $120,000

Size: 3000m2

Photography: Kate Cullity

Awards

1998 - AILA National Award, Building Settings category

1996 - AILA National Project Award,  Design Category

1991 - Charles Joseph La Trobe Award, Design for Living, Box Hill Community Arts Centre (in association with Gregory Burgess Architects)

1991 - RAIA (Vic) Chapter Award in Institutional Building Category

1991 - Finalist in Sir Zelman Cohen National Architecture Award

view more